П`ятниця, 19.04.2024, 06:47
Вітаю Вас Гість | RSS

ДНЗ "Василівський професійний ліцей"

Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 43
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Березень » 10 » Масляна 2017
11:24
Масляна 2017

 Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного масляного тижня, за який кожен справжній українець встигає з’їсти таку кількість смачних млинців, що вистачить на весь рік.

Масляна символізувала прихід весни та пробудження природи. Древні слов’яни відзначали «проводи зими» та початок весни і весняного землеробства. В цей день вшановували Сонце, яке несло тепло і пробуджувало природу, тому й готували жертовний хліб, схожий на це небесне світило – млинець. Василівчане провели цю зустріч Зими та Весни піснями, танцями, розвагами.

      26 лютого 2017 року в нашому місті відбулося свято Масляна.

На запрошення міської ради відгукнулися: Народний депутат Володимир Бандуров, колектив Василівського заводу «МК», ТОВ «Оліс-ЛТД», ТОВ «Слов’янський пух Україна», ДНЗ «Василівський професійний ліцей», ВСП «Василівський коледж» ТДАТУ, КПНЗ «Центр дитячої та юнацької творчості і туризму» ВРР ЗО, КЗ «Василівська ЗОШ І-ІІІ ст.. №1», КЗ «Василівська ЗОШ І-ІІІ ст.. №3» КЗ «Василівська гімназія «Сузір’я» - ЗОШ І-ІІІ ст..», комунальні дошкільні навчальні заклади міста, військове формуваання «Козацьке військо Запорізьке», майстри та майстрині декоративно-прикладного мистецтва (Братищенко В.В. Запарі В.І., Карпенко Л.І., Чепізі Л.П., Борзенко Н.В., Борзенко М.О., Колокол Т.М., Мешковій О.Г., Нечипор Ю.В., Колеснику Г.І., Дмитренко З.В., Тур Є.А., Сосновській С.М., Шерстюк Т.В., Лактіонову І.О., Зінов’євій Т.В. та учню 8 класу КЗ «Василівська ЗОШ І-ІІІ ст.. №1»Ведмідю Олександру).

 Колектив ДНЗ «Василівський професійний ліцей» на площі міста створив  українське подвір’я з господою, в якій пригощали млинцями з різноманітними начинками, варениками та дивовижно смачною випічкою від учнів навчального закладу, що опановують спеціальність «Кухар». Крім смаколиків наші учні запропонували всім відвідувачам нашої господи цікаві поробки з солоного тіста та вишиті бісером картини. А майстри ДНЗ «ВПЛ» провели цікавий майстер-клас для дітей «Намалюй смайлик на печиві».

Гостей у господі зустрічала «незрівнянна Солоха»(старший майстер Решетник Світлана Володимирівна) - пригощала млинцями з хитрими начинками, вміст яких щось символізував, і це щось треба було розгадати.

В цей день ми всі були однією великою родиною, яка разом співала, танцювала, куштували млинці та вареники. Свято Масляної в нашому місті відбулось яскраво та весело.

Керівник гуртка «Ліцеїст» Супрун Ольга Петрівна

 

Переглядів: 770 | Додав: vpl57 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031