Четвер, 28.03.2024, 11:54
Вітаю Вас Гість | RSS

ДНЗ "Василівський професійний ліцей"

Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 43
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Лютий » 22 » Людина - НЕ ТОВАР!
11:51
Людина - НЕ ТОВАР!

Торгівля людьми – це третій по прибутковості незаконний бізнес  у світі, саме тому ця діяльність не знає ні меж, ні кордонів. Проте багато українців і досі вважають, що торгівля людьми, або рабство – це явище минулого і до сьогодення не має ніякого відношення. Такі думки, на жаль, помилкові, формуються у людей від нестачі інформації. Якщо вони чують, що якась дівчина чи жінка була втягнена за кордоном у незаконний секс- чи порнобізнес, то зразу обґрунтовують це тим, що вона сама того хотіла і саме з цією ціллю туди поїхала. І лише одиниці задумаються над цим, як над трагедією людської долі та над злочинною діяльністю, пов’язаною з порушенням прав і свобод людини.  Також в нашому народі існує переконання, що в «халепу» за кордоном можуть потрапити лише жінки та дівчата,  а в той самий час, багато чоловіків та дітей, жителів їхніх містечок та сіл думають, як втекти з неволі додому, як взяти себе в руки та витримати усі випробування, як тепер дивитися людям в очі та вдавати, ніби нічого не сталося. Мало хто знає, що за даними статистики Міжнародної організації з міграції, з числа осіб, які звернулись за допомогою, 32% становлять чоловіки. Ця ж статистика показує, що більшість потерпілих цього року, це жертви трудової експлуатації, а не сексуальної, як ми звикли вважати.

Саме від трудової експлуатації серед інших видів торгівлі людьми найчастіше потерпають сьогодні українці. 77% із загальної кількості постраждалих побували у трудовому рабстві – повідомляє Міжнародна організація з міграції (МОМ). Найбільше таких українців згідно з офіційними даними побували «на роботі» в Росії. Більший відсоток постраждалих від трудової експлуатації складають чоловіки. Від сексуальної експлуатації натомість майже у 100! разів частіше (згідно з даними за 2007- березень 2014 рр.) потерпають жінки, а від залучення до жебракування – діти.

Знаючи такі проблеми  нашого суспільства, відсутність інформації та наявність жертв торгівлі людьми у бібліотеці ДНЗ «Василівський професійний ліцей» було проведено бесіду «Протидія торгівлі людьми».

Бесіду проводив Ворона Валерій Олексійович, представник відділу кримінальної поліції «БЗПТЛ» головного управління в Запорізькій області, начальник сектору.

Учні ознайомилися:

  • Із законодавством України у сфері протидії торгівлі людьми;
  • Із діяльністю органів внутрішніх справ України у боротьбі з торгівлею людьми;
  • Із статистичними даними та динамікою виявлення кримінальних правопорушень;
  • Порядком взаємодій суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми;

Валерій Олексійович відповів на всі запитання та надав вичерпну інформацію про діяльність гарячих ліній. Забезпечив  учнів роздатковим матеріалом.

Ми впевнені, що спільними зусиллями ми зможемо подолати усі труднощі, та вбережемо наших рідних, друзів та просто знайомих людей від небезпеки потрапити в рабство.

 

Переглядів: 444 | Додав: vpl57 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29