Четвер, 25.04.2024, 07:28
Вітаю Вас Гість | RSS

ДНЗ "Василівський професійний ліцей"

Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 43
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Грудень » 12 » Місяць продавця
11:10
Місяць продавця

  Плануючи заходи місяця, насамперед  прагнула  домогтися того, щоби вони не залишили учнів групи продавців байдужими, а, навпаки зацікавили їх, викликали певні емоції, залишили слід у пам’яті.

Продавець – це ініціативна, самостійна в прийнятті рішень особистість, яка відзначається оперативністю,творчим підходом до вирішення всіх питань, пов’язаних з продажем товару та збільшенням товарообороту

 Торгівля передбачає передачу товару від продавця покупцеві для особистого чи іншого виду користування. Професія  включає в себе особливу психологічну складову, вона допомагає  людям не втрачати контакту один з одним. Дуже важливо, щоб персонал був не тільки добре навченим і чесним, але ще і приємним у спілкуванні.

            Тому при плануванні місяця враховую такі аспекти: актуальність і важливість заходу; масовість заходу; різноманітність форм проведення; творчий підхід до розробки заходу; наявність і доступність інформації. Проведення заходів місяця «Продавця» – це своєрідний звіт викладачів та майстрів, підготовлений і організований у тісній співпраці з учнями.

            Практика показує, що часто після таких заходів з’являється інтерес до спеціальних предметів, покращується рівень знань учнів. Тому підбиття підсумків, визначення найактивніших учасників, переможців відбувається на лінійці. Це подяка й стимул для учасників, а також приклад і заклик для інших.

             Місяць «Продавця» в Василівському професійному ліцеї був проведений  згідно затвердженому плану методичної комісії з 07 листопада по 02 грудня  2016 року, з метою розвитку інтересу учнів групи №18 – ТУ – продавець, до обраної  професії. Він складався з таких заходів:

  1. Стіннівка « Моя професія - моя гордість», учні групи випустили не тільки стіннівку під назвою «Моє життя в ліцеї», де вони відобразили своє цікаве життя в закладі, а й кросворд, над розв’язуванням завдань в якому попрацювали усі учні ліцею. 
  1. Демонстрація та захист презентації : «Моя професія продавець – вона найкраща». Свою роботу показали  Хрущ Катерина та Карагадян Давид. Презентація була дуже актуальною, а головне відображала  необхідну інформацію про найкращу  професію.
  1. Проведення майстер-класу з декоративного упакування товару «1000 і 1 спосіб оформлення подарункового набору». Учениця Худолій Оля, показала як вона вміє упаковувати товар, прикрашувати його різними квітами зі стрічок.
  1. Найгарнішим та найсмачнішим  був конкурс «Оформлення композицій букетів квітів з цукерок». Букети дійсно були виготовленні з цукерок, вони були такими ніжними, тендітними, елегантними. Виготовляли квіти такі учні: Пидан Людмила, Вертейко Тетяна, Зіневич Світлана.

Святкове оформлення вітрин « Свято наближається». Для  оформлення вітрин використовували  цукерки, шоколад, гірлянди та яскраві цінники. Дійсно дивлячи на таку вітрину хочеться придбати якісь солодощі до свят.

  1. Конкурс фахової майстерності серед учнів групи №18 «Хто кращий». Учні групи працювали над тестовими завданнями з предметів: Товарознавство продовольчих товарів, Реєстратори розрахункових операцій. Кращими учнями, які знають товарознавство стали Гриценко Роман . Худолій Ольга, з предмету  РРО- кращими були Карагадян Артем, Карагадян Давид. Конкур ще раз підкреслив, якщо ти кращий то ти дійсно кращий у всьому. 
  2. Проведення відкритого виховного заходу:вікторина «Від азів до майстерності». Вікторина складалася з 6 конкурсів та домашнього завдання «Кумедна реклама».

1 конкурс  переможців майстерності «Хто кращий» -2 учня, які набрали однакову кількість балів  (Худолій О, Гриценко Р.)

  • Теоретичні знання, відповіді на питання. Практичне завдання  на швидкість.

Переможцем став Гриценко Роман- знавець товарознавства.

2конкурс   «Розгляд торгових ситуацій.

3 конкурс – «Зайвий товар».

4 конкурс – «Вгадай товар».

5 конкурс – «Усезнайка».

6 конкурс – Робота на касі та на вагах.

7 конкурс «Кумедна реклама». домашнє завдання.  

Вікторина була дуже цікавою, а головне ,що усі учні були активними, з захопленням працювали та заробляли необхідні бали, які були перераховані компетентним журі та визначені переможці в різних номінаціях. 

  1. Проведення відкритих уроків які провели,  викладач теоретичних знань Діденко Н.А. – тема уроку: «Асортимент виноградних вин», майстери виробничого навчання Попова Г.П, Сіра Л.В. – тема уроку: «Інвентаризація в  магазині».  Уроки були насиченими, різноманітними, з використанням інноваційних технологій.  
  1. Організація та проведення ярмарку – розпродажу борошняних кондитерських виробів «Веселий ярмарок». На ярмарку були представлені кондитерські вироби, виготовлені учнями групи №18-ТУ.

В цілому захід пройшов на високому професійному рівні, учні ,які були активними отримали подяки та призи. 

Голова методичної комісії     Н.А.Діденко

Переглядів: 579 | Додав: vpl57 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031