Субота, 20.04.2024, 02:24
Вітаю Вас Гість | RSS

ДНЗ "Василівський професійний ліцей"

Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 43
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Травень » 19 » "Ніч в музеї"
09:45
"Ніч в музеї"

 

17 травня 2015 р. в історико-архітектурному музеї-заповіднику «Садиба Попова», що у м. Василівка Запорізької області, проводилася незвична акція, традиційний світовий захід "Ніч музею". З 16.00 до 22.00 співробітниками музею було організовано та проведено для всіх бажаючих екскурсії в залах музею та на території заповідника.

Як ми вже всі звикли музеї зазвичай працюють максимум до 17.00 тому осторонь подібної події у ДНЗ «Василівський професійний ліцей» вирішили не лишатися.

    Адміністрація навчального закладу на чолі Палиги О.В. спільно з заступником директора з виховної роботи Дашковською Н.М. звернулися до керівництва музею з проханням провести в цей час благодійну безкоштовну екскурсію для найбільш соціально незахищених учнів ліцею. Серед яких є й діти-сироти, діти переселенці з зони АТО та з багатодітних і малозабезпечених сімей. Учнів супроводжували педпрацівники Степанюченко О.В та Мухін В.В.

Керівництво Замку щиро відгукнулося на їх прохання і екскурсантів запросили на 18.00. В програмі був цікавий екскурс в історію родовіду Попових, невелика екскурсія по етнографічним експонатам зібраним по Василівському району. Також садиба має експозицію присвячену Другій світовій війні, що не менш було цікавим за основну музейну ідею.

    Коли учні зустрілися зі своїм екскурсоводом Тетяною Василівною, сподівалися почути вже звичні історії про легенди Замку, які постійно передаються вже багато років із уст в уста серед місцевих жителів, але були вражені тим, що екскурсія була далека від легенд і несла в собі купу захоплюючих історичних фактів, які просто не лишили місця вигадкам.

    Але більш таємного забарвлення екскурсія набула після завершення Тетяною Василівною своїх розповідей і екскурсанти вийшли з приміщення музею на його територію, де для подальшої екскурсії на них чекала… людина одягнена в середньовічний костюм таємничого братства. Та потім всі присутні дізналися, що це новий екскурсовод з, не менш захоплюючими ніж його вигляд, розповідями територією Садиби.

    Та коли екскурсія дійшла до церкви Покрови Пресвятої Богородиці, екскурсовод запропонував надзвичайне – спуск до підземелля, вхід до якого розташований саме під територією церкви!!! Всі багато разів чули про них, але жодного разу не були. Учні дізналися, що більшість підземних ходів були зруйновані різноманітними подіями, які відбувалися на території району, а також з плином часу. Присутні були вражені підземною архітектурою, до того ж таємничості додавала відсутність штучного освітлення, оскільки всі користувалися восковими свічками. Підземелля, вогонь і тепло палаючих свічок…

    Завершальним етапом стала екскурсія навколо конюшні, найбільшої вцілілої частини садиби яку завжди можна побачити подорожуючи залізничним транспортом, який до речі, з’явився на території Василівки саме завдяки родині Попових.

    Таємничим екскурсоводом виявився Мєшков В.В., який в свою чергу після завершення екскурсії, радо погодився на фото з учнями.

    Сповнені величезної кількості вражень учні висловлюють щиру подяку директору Стойчеву Валерію Михайловичу та співробітникам КЗ «Василівський історико-архітектурним музей-заповідник «Садиба Попова» за надану можливість доторкнутися до історичного минулого та цікаво проведений час.   

 

 

  

  

Переглядів: 481 | Додав: vpl57 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031