Середа, 24.04.2024, 17:58
Вітаю Вас Гість | RSS

ДНЗ "Василівський професійний ліцей"

Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 43
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Травень » 13 » "Ніхто не забутий, ніщо не забуто!"
14:59
"Ніхто не забутий, ніщо не забуто!"

В дні травневі, мріями багаті,

Коли щастя хлюпає з пісень,

Ми щороку зустрічаєм свято –

Перемоги – радісної день

 

    Травень... Це місяць буяння садів, місяць по-літньому теплих ночей і нескінченних солов’їних пісень... А ще це місяць, коли в далекому 1945 році змовкли останні постріли гармат, настала тиша і прийшов довгожданий, вистражданий, оплачений дорогою ціною мир.

    Щороку за доброю незмінною традицією з 70-х років у Василівському ліцеї проводяться урочисті заходи з нагоди Дня Перемоги над фашизмом у Другій світовій війні, і цей рік не став винятком.

    Адміністрація ліцею та вихованці гуртка «Ліцеїст» об’єднавши свої зусилля створили яскравий святковий концерт.

    Щороку все менше і менше ветеранів відвідує подібні урочисті заходи, і неможливо позбутися нав’язливої думки: а прийде день, коли піде з життя останній з цих літніх людей з орденами. Піде у вічність і понесе з собою живі спогади….

    Цієї весни на запрошення ліцеїстів до навчального закладу завітали вже лише 4 фронтовика: Андрій Йосипович Воскобойник, Яків Тимофійович Попов, Іван Петрович Передерій  та Федір Андрійович Стаднік.

    Урочистий захід було розпочато з відеоролику, де онук, боєць української армії, вітає свого героїчного дідуся — учасника тієї страшної війни, з світлим Святом Перемоги.

    Не менш душевним і проникливим було привітання отця Андрія, а також гостей: голови районної ветеранської організації Віктора Живиці, голови ради ветеранів м.Василівка Лідії Слободян.

    Ліцеїсти підготували чудове свято, кожен виступ якого не залишив присутніх байдужими. Зі сцени звучали пісні воєнного часу, випускний вальс, приємним здивуванням була постановка "Фронтові листи" за віршем «Жди меня и я вернусь», але в українському перекладі. Не менше хвилювання викликав відеоролик, де змінювалися фотографії воєнних дій на сучасні знімки обелісків та братських могил, які є святинею нашої історії. Кожна пісня, вірш, чи то слова ведучих, супроводжувалися відеороликами відповідно до тексту, що робило концерт більш насиченим та яскравим.

    Молодь і ветерани, викладачі і гості — усі поринули у цю неймовірну атмосферу, водночас, радості Перемоги і болю втрат.

    Урочистий захід завершився щирими вітаннями від ліцеїстів і врученням квітів ветеранам, які, в свою чергу, щиро дякували молоді за шану, неймовірні емоції та хороший концерт. Після цього молоді господарі та керівництво закладу гостинно запросили до святкового столу. Ветеранів пригощали запашним зеленим борщем, духмяною випічкою, яку готували та подавали ліцеїсти.

    Продовжуючи тематику Перемоги над фашизмом у Другій світовій війні ввечері 8 травня колектив та учні ліцею вирушили до головної площі міста на хресну ходу вшанування пам’яті загиблих у ті страшні часи, а 9 травня незважаючи на дощ прийшли віддати данину поваги тим хто самовіддано захищали нашу землю. Біля обеліска відбулося урочисте покладання вінків, гірлянд та квітів.

    Та не лише травневими урочистостями обмежуються учні і адміністрація ліцею. Волонтерський колектив навчального закладу тісно співпрацює з радою ветеранів і постійно надає посильну допомогу не лише ветеранам ВВВ але й їх вдовам та ветеранам і інвалідам праці.

Вкотре колектив і вихованці ліцею довели, що зв'язок поколінь — непорушний!

Переглядів: 550 | Додав: vpl57 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031