Четвер, 25.04.2024, 05:05
Вітаю Вас Гість | RSS

ДНЗ "Василівський професійний ліцей"

Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 43
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Травень » 12 » Пам’ятаємо! Перемагаємо!
12:34
Пам’ятаємо! Перемагаємо!

З кожним роком все менше і менше стає
Тих людей, які нам здобули Перемогу.
Лише пам'ять забути про них не дає,
Пам’ятаймо про них і молімося Богу.

Роки... Скільки б їх не минуло, не зітруть у народній пам’яті світлі імена тих, хто віддав своє життя за незалежність нашої Вітчизни.

Але навіть такий світлий День Перемоги затьмарюють такі страшні події що розгорнулися на сході країни і зараз особливо важко говорити про події війни, про невинно загублені людські життя, коли гинуть молоді захисники, плачуть сотні матерів, ллється кров і сльози людей.

Ми не можемо мовчати про це, так як і наші хлопці не можуть не захищати свою Батьківщину, бо за неї проливали кров їх діди і прадіди, бо ми з прадавніх віків боролися за свою незалежність і волю і ніколи не дозволимо поставити нас на коліна, не зможемо забути про невинних людей, які віддали свої життя під час Вітчизняної Війни, щоб сьогодні над нами було мирне небо. Не можна звести нанівець їхній титанічний труд.

11 травня в актовій залі Державного навчального закладу «Василівський професійний ліцей» згадали всіх, хто боронив і боронить рідну землю.

Незвичність святкового концерту полягала в тому, що творчий колектив навчального закладу, під керівництвом керівника гуртка «Ліцеїст» Супрун Ольги Петрівни, підійшли до створення сценарію з особливими почуттями, адже в кожного з них в родині були діди та бабусі, які пройшли крізь ті пекельні роки Другої Світової війни, а в деяких з них подібне зараз переживають батьки і брати які боронять нас на сході України…

Більшість пісень учні співали, у багаття, під супровід гітари у виконанні викладача Ляшенко М.М.. Читали вірші, показували міні-театралізовані постановки про життя на війні.  Ветеранів здивувала пісня «Клен зелений» у виконанні учениць Лобинцевої Дар’ї (гр.58), Камозіної Юлії (гр.55) та Лебідь Альони (гр.55), незвичність полягала в тому, що дана композиція є українським варіантом всім відомої пісні «Смуглянка»

Найбільшим враженням для присутніх стала пісня «Обійми» (гурт «Океан Ельзи») у виконанні Марка Артамонова, учня гр.54, його проникливий голос влучав у саме серце. До цієї пісні, учні спеціальності «Оператор комп’ютерного набору» під керівництвом Степанюченко Оксани Володимирівни, створили відео-супровід з різних частин документальних та художніх фільмів про Другу Світову війну з поєднанням сучасних подій зі сходу України, завершивши все цитатою Дж. Кеннеді «Людство має покласти край війні, інакше війна покладе край людству».

Нехай вічна пам'ять буде всім загиблим, а всім живим нехай допоможе Господь Бог!

Хай Вічні вогні на могилах горять,
Перед ними завжди на коліна ставайте.
Пам’ятайте живих і померлих солдат,
Схиліть голови – шану віддайте!

Слова вдячності ветеранам висловила директор ліцею Палига Олена Валеріївна, а вони в свою чергу подарували 2 прекрасні пісні у виконанні «золотого голосу» Василівського району, ветерана Нєфьодової Раїси Миколаївни.

По завершенні концерту творчий колектив ліцею та гості були запрошені до святкового обіду.

Ветерани довго розповідали учням про своє життя у воєнні роки, деякі події змушували учнів вдуматися в те, що вони зараз мають завдяки цим немічним і хворим, але нескореним, душею молодим людям похилого віку!!!

Наш народ залишився незламним у титанічній битві, якої ще не знала історія. Він боровся за свободу і переміг!

Пам’ятаємо! Перемагаємо!

Переглядів: 445 | Додав: vpl57 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031