Четвер, 28.03.2024, 16:04
Вітаю Вас Гість | RSS

ДНЗ "Василівський професійний ліцей"

Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 43
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Січень » 30 » Посвята в козаки та берегині
13:28
Посвята в козаки та берегині

 Історія українського козацтва охоплює безліч різнопланових подій з життя українського народу. Козацтво — це не лише стан із особливим способом укладу суспільного життя, не лише самобутнє військове формування з тільки йому притаманним хитросплетінням дипломатичних відносин з близькими і далекими сусідами. Козацтво було неповторною моделлю суспільного розвитку з оригінальним соціально-політичним устроєм, своєрідним побутом, традиціями, етичними і правовими нормами та інститутами, віросповіданням, культурою, фольклором. Козацтво — це надзвичайно широкий у своїх вимірах і різноманітний у своїх проявах світ — загадковий і звабливий. Він завжди притягував до себе небайдужих і творчих людей.

Козаків об'єднувало спільне лихо – пригноблення України ворогами, а згодом і спільне походження, православна віра, життєві цінності та братерське товариство.

На сьогодні, коли минуло понад чотириста років, з дня заснування і початку ходи героїчної слави українського козацтва, істинних православних віруючих і непідкупних українських козаків залишилося не так багато, як цього потребує наша ненька Україна. Та підростає молоде покоління українців, яке відновить всю повноту гідної слави України й української нації.

 27 січня 2017 року в ДНЗ «Василівський ПЛ» відбулася значна подія – посвята в козаки та берегині учнів та працівників ліцею. В історії козацтва вперше були посвячені жінки в члени громадської організації «Василівське Формування Козацького Війська Запорозького». Ця організація була створена 01 грудня та зареєстрована 16 грудня 2014 року. Сьогодні її чисельність складає 38 осіб.

Метою громадської організації є сприяння відродженню, розвитку традицій та історичних звичаїв козацтва на території  України та за її межами, як масової, організованої, патріотичної громадської сили, здатної сприяти захисту прав членів організації.

Завданням козацьких організацій є формування високих військово-патріотичних якостей підростаючого покоління шляхом створення і розвитку регіональних систем підготовки молоді до військової служби із залученням можливостей місцевих органів влади, Збройних Сил та інших державних формувань, Церкви та громадських організацій.

 На святі були присутні гості славні: голова Василівської районної ради Калінін Денис Сергійович, голова Василівської районної державної адміністрації Кошеленко Валерій Олегович, голова координаційної ради з питань козацтва Запорізької облдержадміністрації –Сухінін Дмитро Валентинович, Верховний отаман, генерал козацтва всеукраїнської запорізької громади «Братство козаків» - Волков Сергій Вікторович, Духовник громадської організації «Василівське Формування Козацького Війська Запорозького» Зигарь Анатолій Миколайович та рада старійшин громадської організації «Василівське Формування Козацького Війська Запорозького».

Тож тепер наша молодь поповнила лави козацтва та буде нести в світ славу волелюбного козака, підкорювача степів, борця за українську національну і державну незалежність, безстрашного воїна  України, який став безсмертним і легендарним символом непоборності України.

 

Переглядів: 656 | Додав: vpl57 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031