П`ятниця, 29.03.2024, 01:14
Вітаю Вас Гість | RSS

ДНЗ "Василівський професійний ліцей"

Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 43
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Грудень » 20 » Зустріч із Святим Миколаєм
13:15
Зустріч із Святим Миколаєм

 Вчора православний світ відмічав день святого Миколая - очевидно найулюбленіше свято не лише малечі, але й дорослих. Всі з надзвичайною ретельністю готуються до цього дня. Та, попри будь-які дорослі клопоти й турботи, найбільшої втіхи зазнають саме дітлахи. Адже з самого початку Миколай був тим добродієм, який дбав саме про діток. Важливою рисою у святого Миколая була його справедливість. Він захищав правду, церковне вчення: ким є Христос та Церква. У свій час святий Миколай був відкритий до Господа, щоб Він його «використав» для допомоги людям, бо Господь творить добре через людей.  

Кожна людина може вчинити добро, лише б вона була готова для того. Нам завжди здається, що хтось інший здатен творити милосердя, але не ми… Існує дуже добре англійське прислів’я про те, що в сусіда трава зеленіша. Господь кожному дає  можливість зробити добро.

Цьогоріч, завдяки підтримці директора  ДНЗ «Василівський професійний ліцей» Палиги Олени Валеріївни, була започаткована акція «Подарунок від святого Миколая». Учнями ліцею (Колосова Віка, Здоренко Аліна, Харитонова Аліна, Артамонов Марк, Луньова Анастасія) під керівництвом нашого викладача англійської мови, священника Петро-Павлівського храму м. Василівка отця Андрія Андрієвського було організовано і проведено театралізовані виступи у дитячих садочках нашого міста, школі-інтернаті та перших класах гімназії «Сузір’я». Перед дітлахами з’явились і ангели, і злощасний Антипка-бісик, і, звісно ж, Святий Миколай.

Готуючись до виступу Андрій Юрійович давав таку настанову дітям: головне - не ідеально вивчені слова сценарію, а повірять дітлахи в казку чи ні. Бо дитяче серце неможливо обдурити. І вони повірили. Малеча дуже активно реагувала, спілкувалась зі святим Миколаєм, торкались його бороди, рук – перевіряли чи він справжній. І звичайно ж чекали від нього подарунки. Адже це свято не обходиться без сюрпризів. Ми висловлюємо слова щирої вдячності і доземний уклін директору «Василівського заводу «МК» Шеремету Оресту Михайловичу. Адже саме завдяки його фінансовій підтримці відбулося це свято.

     Також на базі заповідника «Садиба Попова» наші артисти привітати дітей-інвалідів та дітей-переселенців із зони АТО, що навчаються у Василівських школах і вручили їм солодкі подарунки.

Бажаємо, щоб кожен із нас усвідомив, що він може виконати ту місію в житті, яку робив і святий Миколай.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Переглядів: 497 | Додав: vpl57 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031