Субота, 27.04.2024, 00:10
Вітаю Вас Гість | RSS

ДНЗ "Василівський професійний ліцей"

Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 43
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Грудень » 19 » Зустріч з картою-вишиванкою
10:59
Зустріч з картою-вишиванкою

 В жовтні цього року добігла кінця всеукраїнська казначейська акція «Вишивана моя Україна». Вона тривала понад два місяці – розпочалася напередодні Дня незалежності України і завершилася невдовзі після Дня захисника України.

Усе починалося з простого білого полотна, з нанесеним на нього контуром карти, яке Голова Казначейства Тетяна Слюз у рамках своєї серпневої робочої поїздки на схід країни власноруч привезла казначеям  Донеччини та Луганщини.

Тоді протягом тижня Т. Слюз відвідала всі без винятку казначейства, що знаходяться на території, підконтрольній українській владі, зустрілася з колективами 42-х казначейств, які долучилися до вишивання карти.

Казначеї Донеччини та Луганщини проклали на карті перші стібки, вигадали перші узори, нанесли на карту символи своїх міст та символи мирного життя…

Відтоді карта «Вишивана моя Україна» побувала в кожній з областей  країни. Переходячи від казначейства до казначейства, вона ставала все яскравішою, «оживала», адже набиралася тепла рук, які створювали її.

Результатом всеукраїнської казначейської акції «Вишивана моя Україна» став справжній витвір народної творчості. 

Нині карта «Вишивана моя Україна» розпочала свою «подорож» - вона побуває в кожному з територіальних органів Державної казначейської служби України.

  Сьогодні карта «Вишивана моя Україна» завітала на Таврійську землю, в тому числі і до нашого навчального закладу. А привезли її працівники Управління державної казначейської служби України у Василівському районі: начальник відділу надходжень та видатків Булгак Надія Віталіїївна, провідний казначей Сергійко Надія Вадимівна, головний спеціаліст Калашник Артем Олегович.

 Наші ліцеїсти з нетерпінням і захопленням зустріли повідомлення про те, що вишита карта прибула до нашого ліцею. Всі з цікавістю розглядали кожну область на карті, адже в нашому ліцеї навчаються не лише запоріжці, а й з інших областей, зокрема, Донецької. Порівнювали техніки вишивання, символи, визначали найбагатшу, найоригінальнішу область. Фотографувалися біля карти на спомин про цю подію. Враженням не було меж. 

І всі розуміли, що карта спонукає до єдності та порозуміння, до пізнання  - що означають усі вишиті знаки та орнаменти, і що саме закладено в них.

Я рідний край та мову солов’їну

У вишивку свою вплела, в нитки.

Я прославляю рідну Україну,

Яскраві вишиваючи квітки.

Переглядів: 595 | Додав: vpl57 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031