П`ятниця, 26.04.2024, 03:22
Вітаю Вас Гість | RSS

ДНЗ "Василівський професійний ліцей"

Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 43
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Листопад » 24 » Місяць кухаря
15:46
Місяць кухаря

 Кухар – це не тільки давнішня, але і вічна професія.

Без їжі людина не може існувати ні на землі, ні на морі, ні в космосі, тому професія кухаря потрібна людині постійно.

 Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник. Він повинен володіти тонкими смаковими відчуттями та добре розвинутим почуттям міри; має бути швидким, спритним, зібраним, відчувати форму, лінію, колір.

Кухар володіє прийомами спостереження, порівняння, вміє виділити правильні смакові поєднання продуктів, їх пропорції, відчуває і розуміє красу, шукає і створює її. 

Праця кухаря важка, кропітка, але дуже потрібна людям; цікава, бо зі звичайних продуктів, маючи фантазію та смак, кухар створює справжні шедеври кулінарної майстерності. 

Винахідливість, тонкий естетичний та художній смак, знання законів поєднання кольорів, форми продуктів дає можливість кухарю витончено, зі смаком оформити страву.

У кухаря для приготування страви - 4 основних смаки: солодкий, кислий, солоний, гіркий. Поєднуючи їх, використовуючи широку гаму пахощів та ароматів, майстер-кухар володіє таємничістю впливу ароматно-смакових компонентів їжі на емоційну сферу людини.

Місяць «Кухаря» в Василівському професійному ліцеї був проведений згідно затвердженому плану методичної комісії з 03 жовтня по 31 жовтня  2016 року, з метою розвитку інтересу учнів груп : №55-III курс, №58 – II, №60- I курс до обраної  професії.

Він складався з таких заходів:

1. Стіннівка « Моя професія - кухар», це своєрідний конкурс стіннівок, де учні груп продемонстрували  свої здібності. Газети були яскраві, індивідуальні, різноманітні. 

2.Участь в Покровському ярмарку, проведення майстер-класу з нарізування овочів, в якому взяли участь  не тільки учні, а і майстри виробничого навчання та  викладачі, а також продаж борошняних виробів, яку здійснили учні групи №18 – Продавець. Ярмарок був в вигляді театралізованої вистави, він був  дуже колоритний та насичений своїми конкурсами, піснями та віршами.

3.Презентація та захист композицій з декоративної нарізки овочів «Осінній калейдоскоп». Кожна група представила свої композиції виготовлені з овочів та фруктів, ці композиції мали назву та їх треба було захистити. Найкраще захистила група №55-III курс, майстер виробничого навчання Мухіна О.Ю.

4.Демонстрація та захист відеороликів на тему «Моя професія кухар – вона найкраща». На захист презентацій відводилося 4-5 хвилин, тому журі так суворо оцінювала конкурсантів, враховувся і артистизм учня. Кращими знову стали учні групи № 55-III курс.

5. Проведення відкритого виховного заходу: вікторина «Цікава кухня», яку підготувала майстер виробничого навчання Антоненко Л.В. В проведенні вікторини надали допомогу учні групи №58, а саме учні Подзолкова Віка, Склюєва Тетяна. Вікторина складалася з цікавих теоретичних питань,тестів,загадок та конкурсів на кмітливість та на швидкість.

6. Проведення відкритих уроків, які провели викладач Кудіна Л.І. на тему «Приготування солодких страв та напоів», майстри виробничого навчання Мухіна О.Ю. тема: «Приготування начинок для виробів з дріждівого тіста», Голубева О.А. тема: «Нарізування овочів». Уроки були насиченними, нестандартними, все було професійно, учні активні, повністю поглинуті у роботу, впевненні у своїх знаннях, а головнек зацікавленні.
7.Підведення підсумків

I місце група №55,  II місце група №58,  III місце група №60.

 

Заходи

Група №55

Група №58

 

Група № 60

 

1.

Організація та проведення конкурсу стіннівок « Моя професія –кухар»

III

I

II

2.

Презентація і захист композиції з декоративного нарізування овочів « Осінній калейдоскоп».

I

II

III

3.

Демонстрація та захист презентації на тему : «Моя професія кухар  -  вона найкраща»

I

III

II

4.

Проведення відкритого виховного заходу вікторини «Цікава кухня»

I

II

III

 

5.

Підведення підсумків

I місце

II місце

 

III місце

 

 

Переглядів: 448 | Додав: vpl57 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930