Четвер, 25.04.2024, 18:35
Вітаю Вас Гість | RSS

ДНЗ "Василівський професійний ліцей"

Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 43
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Вересень » 15 » Відділ охорони праці попереджає. Тероризм.
15:21
Відділ охорони праці попереджає. Тероризм.

 Терор (лат. «error - страх, жах) - означає «лякати», «залякувати». Саме ця обставина і визначає терор як особливу форму політичного насильства, що характеризується жорстокістю, цілеспрямованістю та удаваною ефективністю. Ці особливості визначили широке викорис­тання терору протягом людської історії як засобу політичної бороть­би в інтересах держави, організацій і окремих груп суспільства. Терор був розповсюдженим інструментом боротьби революції і контррево­люції в період глибоких соціальних потрясінь суспільства.

У сучасних умовах спостерігається ескалація терористичної діяльності екстремістських організацій, ускладнюється характер їхніх дій, зростає витонченість і антигуманність терористичних ак­тів. Причини терору криються в зростанні кризових явищ, нездат­ності суспільства регулювати складні соціально-політичні процеси, швидкій зміні систем людських і політичних ідеалів, цінностей, у підключенні до активного політичного життя широких мас населен­ня з низькою духовністю, культурою та освітою, позбавленого по­літичного досвіду. Через це активізуються прагнення використати слабкості суспільної та державної системи і прокласти «найкоротший» шлях до поставленої мети.

Сьомий конгрес ООН із запобігання злочинності (1998 р.) ква­ліфікував один з видів політичного тероризма, як міжнародний те­роризм, незалежно від його мотивів. Цей вид найбільш небезпечний, як для окремої людини, так і для всього суспільства. Терористи ви­користовують такі методи, як вбивства, вибухи, підпалення, погрози окремим громадянам, представникам державної влади.

Наша країна на власному гіркому досвіді пізнала що таке тероризм. Саме тому інженером з охорони праці Лисаком В.М. разом із бібліотекаром Мухіною О.В. було розроблено інформаційні бюлетені, в яких чітко викладені інструкції в разі загрози виникнення терористичних або диверсійних актів.

Захистіть себе і своїх близьких від терору!

 

      

Переглядів: 506 | Додав: vpl57 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930