Субота, 04.05.2024, 14:59
Вітаю Вас Гість | RSS

ДНЗ "Василівський професійний ліцей"

Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 43
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

 Кухар – це не тільки давнішня, але і вічна професія.

Без їжі людина не може існувати ні на землі, ні на морі, ні в космосі, тому професія кухаря потрібна людині постійно.

 Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник. Він повинен володіти тонкими смаковими відчуттями та добре розвинутим почуттям міри; має бути швидким, спритним, зібраним, відчувати форму, лінію, колір.

Кухар володіє прийомами спостереження, порівняння, вміє виділити правильні смакові поєднання продуктів, їх пропорції, відчуває і розуміє красу, шукає і створює її. 

Праця кухаря важка, кропітка, але дуже потрібна людям; цікава, бо зі звичайних продуктів, маючи фантазію та смак, кухар створює справжні шедеври кулінарної майстерності. 

Винахідливість, тонкий естетичний та художній смак, знання законів поєднання ... Читати далі »

Переглядів: 450 | Додав: vpl57 | Дата: 24.11.2016 | Коментарі (0)

 Представники нашого ліцею (заст. директора з вих. роб. Дашковська Н.М., керівник гуртка  Супрун О.П. та президент учнівського самоврядування Шведова Д.Ю.) були учасниками святкування 10-ї річниці учнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів Запорізької області, яке проходило 23 листопада 2016 року у Будинку культури ім. Т.Г. Шевченка.

Організаторами заходу виступили Департамент освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації, Науково-методичний центр професійно-технічної освіти у Запорізькій області, учнівське самоврядування професійно-технічних навчальних закладів області.

На святі були присутні:

Марченко Владислав Петрович, заступник голови Запорізької обласної ради;

Озерова Тетяна Ярославівна, директор Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації;

< ... Читати далі »
Переглядів: 464 | Додав: vpl57 | Дата: 24.11.2016 | Коментарі (0)

Досконале знання рідної мови – обов’язок кожного громадянина країни. І щоб дізнатися як підростаюче покоління володіє багатствами мови, любить її і шанує, багато років проводиться міжнародний конкурс знавців української мови ім. Петра Яцика.

У нашому ліцеї цей конкурс відбувся 14 листопада. 8 учасників конкурсу виконували завдання, писали творчу роботу, змагаючись у повноті знань, багатстві лексики та вмінні все це передати письмово.

Результати мовного змагання та ім’я переможця, який поїде на ІІІ етап (обласний) конкурсу, буде оголошено на щотижневій лінійці 22 листопада 2016 року.

   

Переглядів: 415 | Додав: vpl57 | Дата: 17.11.2016 | Коментарі (0)

 28 вересня 2016 р., як завжди за планом працівники ліцею зібрались на засідання методичного об’єднання педагогічних працівників , на якому вирішуються найактуальніші питання ліцейного життя. Ось і цього разу в бібліотечній залі обговорювали майбутню роботу школу молодого педпрацівника, а також план заходів на місяць кухаря, що має проходити в жовтні.

Налаштовані на роботу викладачі та майстри розійшлися на засідання методичних комісій.

В кабінеті №10 на засіданні метод комісії викладачів загальноосвітніх предметів обговорювали досить актуальне питання: «Яким має бути сучасний педагог?»

Не випадково голова комісії Мовчан О.М. обрала цікаву форму проведення – круглий стіл. Кожен з присутніх викладачів запропонував свою модель сучасного педагога, переглянувши презентацію на цю тему.

Методкомісія викладачів спецдисциплін обговорювала та ... Читати далі »

Переглядів: 444 | Додав: vpl57 | Дата: 11.11.2016 | Коментарі (0)

  Наш час потребує лідерів нової формації. Людей компетентних, відповідальних, здатних мислити неординарно. Проблема виховання молодих лідерів – це проблема підготовки людини майбутнього, людини, яка відповідає вимогам нового ХХІ століття.

Ось чому необхідні пошук і підтримка учнівської молоді, чиї особистісні переконання спрямованні на активну участь у громадському житті, молоді, яка, має організаторські здібності, усвідомлює себе потенційним лідером, має бажання використовувати свою енергію та здібності заради інших. Цілком очевидно, що навички управління суспільством стануть надбанням людини тоді, коли участь в учнівському самоврядуванні сприятиме набуттю вихованцем необхідних знань, умінь і досвіду соціальної дії.

Участь молодого покоління в учнівському самоврядуванні – важливий шлях і умова залучення учнівської молоді до радикальних перетворень, що відб ... Читати далі »

Переглядів: 749 | Додав: vpl57 | Дата: 03.11.2016 | Коментарі (0)

 День визволення України в нашій країні відзначають щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання  військ нацистської Німеччини за межі України.

 Свято встановлено відповідно до Указу президента України від 20 жовтня 2009 року.

 Битва за визволення України тривала 680 діб. Вона входить в ряд найбільш вирішальних операцій у  німецько-радянській війні і стала найважливішим етапом на шляху до перемоги над нацизмом.

 У ході визволення України – протягом січня 1943 – жовтня 1944 років на території України радянськими  військами проведено 15 наступальних операцій, із них 11 стратегічних і 4 фронтові, найважливішими з яких стали:

–          Воронезько-Харківська (13 січня – 3 березня 1943 р.);

–   &nb ... Читати далі »

Переглядів: 645 | Додав: vpl57 | Дата: 27.10.2016 | Коментарі (0)

 21  жовтня 2016 село Підгірне Василівського району святкувало 73-тю річницю визволення села від німецько-фашистських  загарбників. Голова сільської ради запросив учнів Василівського ліцею взяти участь у святкуванні цієї події, які з радістю погодились на це запрошення.

Святкова програма складалася з проведення мітингу, покладання квітів до Братської могили загиблим воїнам під час визволення села Підгірне та урочистого концерту.

Присутні мешканці  села дуже тепло та гостинно зустрічали наших співаків Склюєву Тетяну та Ященко Тетяну з піснями: «Мир без війни», «Як у нас на Україні» та Артамонова Марка і майстра виробничого навчання Фролова Максима Миколайовича з піснями: «Україно!», «Чорнобривці».

Наприкінці святкового концерту голова сільської ради Живиця Юрій Вікторович нагороджував грамота ... Читати далі »

Переглядів: 483 | Додав: vpl57 | Дата: 24.10.2016 | Коментарі (0)

 Кропітка і душевна робота кухарів помітна і затребувана по всьому світу. Це не просто професія, багато хто і цілком справедливо називають це мистецтвом. Перші кухарі з’явилися на землі без сумнівів з появою самого людства, інакше як можна пояснити, що ми все ще не померли з голоду. Більш того - прийом їжі для багатьох з нас досить приємне заняття. З’їсти що-небудь смачненьке, це те саме маленьке свято, яке кожен з нас може влаштувати собі, і не останнє місце в цьому займає кухарське мистецтво.

Професійне свято кулінарів і кухарів порівняно молода подія. Міжнародна день кухарів був заснований лише в 2004-му році. Тож ДНЗ «Василівський професійний ліцей» у своєму плані роботи на 2016-2017 навчальний рік заздалегідь запланував проведення місяця кухаря. Заплановані та проведені такі заходи: конкурс стіннівок «Моя ... Читати далі »

Переглядів: 623 | Додав: vpl57 | Дата: 20.10.2016 | Коментарі (0)

 Державний навчальний заклад «Василівський професійний ліцей» 12 жовтня 2016 року гостинно вітав учасників «Покровського ярмарку». До участі в заході були запрошені учні 9-11 класів Василівського району. Серед гостей були присутні заступник начальника управління, начальник відділу кадрової роботи  та координації діяльності навчальних закладів Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації –Грицаєнко О.Л., директор науково-методичного центру професійно-технічної освіти в Запорізькій області Паржницький О.В., заступник голови Василівської райради Дашковський А.М., перший заступник голови  Василівської райдержадміністрації Устименко О.В., Василівський міський голова Цибульняк Л.М., директор районного центру зайнятості Грушко О.Д.

Гості та запрошені мали змогу насолодитися цікавою концертно-розважальною програмою, особисто прийн ... Читати далі »

Переглядів: 446 | Додав: vpl57 | Дата: 12.10.2016 | Коментарі (0)

Шановні пані та панове!

Запрошуємо Вас та ваші родини відвідати «Покровський ярмарок» у "Василівському професійному ліцеї" 12 жовтня 2016 року о 10:00 годині за адресою: м. Василівка, вул. Єсеніна 1.

Вже вкотре ДНЗ «Василівський професійний ліцей» проводить свято  ... Читати далі »

Переглядів: 536 | Додав: vpl57 | Дата: 06.10.2016

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 15 16 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031