Субота, 04.05.2024, 11:41
Вітаю Вас Гість | RSS

ДНЗ "Василівський професійний ліцей"

Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 43
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Кожна людина якою б то і ким би вона не була  має невід’ємне право на життя. А чи завжди права людини стояли на першому місці, чи завжди життя було найвищою цінністю? Ні це не так!

Жахливі  факти порушення прав людини, знищення цілих груп за ознаками расової чи національної належності, релігійних переконань – продемонструвала Друга світова війна, світ побачив сутність політики геноциду. Прикладом порушення права людини на життя стало винищення фашистами десятків тисяч людей в Бабиному яру під Києвом в 1941 році.

Кожного року 29 вересня за рішенням Верховної Ради України відзначається День пам’яті. У цей день 1941 року нацисти знищили в Києві десятки тисяч громадян, мешканців міста, більшість з яких були євреями. Серед невинно закатованих були тисячі українців, росіян, громадян інших національностей. Усі 778 днів німецької окуп ... Читати далі »

Переглядів: 641 | Додав: vpl57 | Дата: 29.09.2016 | Коментарі (0)

23 вересня у ДНЗ «ВПЛ» пройшло традиційне спортивне свято «День здоров’я». 

У змаганнях взяли участь всі навчальні групи, окрім тих що знаходяться на виробничій практиці. Програма змагань складалась з таких видів:

Біг 60 м., метання, стрибки в довжину з місця, підтягування, віджимання, легкоатлетична естафета, перетягування канату. Змагання проводились серед юнаків та дівчат, у командному та індивідуальному заліках.

Результатами даного заходу стали наступні досягнення учнів:

... Читати далі »
Переглядів: 422 | Додав: vpl57 | Дата: 28.09.2016 | Коментарі (0)

 Наш час потребує лідерів нової формації. Людей компетентних, відповідальних, здатних мислити неординарно.  Проблема виховання молодих лідерів – це проблема підготовки людини майбутнього, людини, яка відповідає вимогам  нового ХХІ століття.

 Ось чому необхідні пошук і підтримка учнівської молоді, чиї особистісні переконання спрямованні на активну участь у  громадському житті, молоді, яка, має організаторські здібності, усвідомлює себе потенційним лідером, має бажання  використовувати свою енергію та здібності заради інших. Цілком очевидно, що навички управління суспільством стануть надбанням людини тоді, коли участь в учнівському самоврядуванні сприятиме набуттю вихованцем необхідних знань, умінь і досвіду соціальної дії.

Участь молодого покоління в учнівському самоврядуванні – важливий шлях і умова залучення учнівс ... Читати далі »

Переглядів: 394 | Додав: vpl57 | Дата: 21.09.2016 | Коментарі (0)

Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці учнів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає , а екологічна ситуація з кожним роком погіршується. Життєво необхідно озброїти молоде покоління знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я.

Отже, виховання здорового покоління, зі сформованою культурою безпечної поведінки, із засвоєним алгоритмом дій в умовах конкретної надзвичайної ситуації  - одне з пріоритетних завдань, яке поставлене сьогодні перед освітою.

Саме тому з метою надання учням знань з питань особистої безпеки, вивчення правил поведінки під час надзвичайних ситуацій, особливо тих, вірогідність виникнення яких достатньо висока на тій чи іншій території, та в які можуть потрапити саме діти, є потреба у проведенні в учбовому закладі заходів. Одним з таких п ... Читати далі »

Переглядів: 442 | Додав: vpl57 | Дата: 21.09.2016 | Коментарі (0)

 Терор (лат. «error - страх, жах) - означає «лякати», «залякувати». Саме ця обставина і визначає терор як особливу форму політичного насильства, що характеризується жорстокістю, цілеспрямованістю та удаваною ефективністю. Ці особливості визначили широке викорис­тання терору протягом людської історії як засобу політичної бороть­би в інтересах держави, організацій і окремих груп суспільства. Терор був розповсюдженим інструментом боротьби революції і контррево­люції в період глибоких соціальних потрясінь суспільства.

У сучасних умовах спостерігається ескалація терористичної діяльності екстремістських організацій, ускладнюється характер їхніх дій, зростає витонченість і антигуманність терористичних ак­тів. Причини терору криються в зростанні кризових явищ, нездат­ності суспільства регулювати складні соціально-політичні процеси, швидкій зм ... Читати далі »

Переглядів: 508 | Додав: vpl57 | Дата: 15.09.2016 | Коментарі (0)

  «Іван Франко сходив на «низи­ни», на «дно» і на бистрих крилах уяви й думки зносився на «вершини», туди, куди є доступ  тільки  геніям. Був тим, хто серед найдикіших хащів пробивав шля­хи для інших, був тим каменярем, що довгі роки лупав  скалу  байдужості, тим ко­валем, що клепав серця, був тим провідником, що вів нарід в обітовану країну народного щастя і  впав на тому  шляху: був передусім Громадянином». ( В. Родзикевич)

Син Івана Франка Тарас писав про свого тата, що той «йшов, як веле­тень, не на людську міру ставив кроки, мало хто встигав за ним».

І це справді так і є. Ми ще й сьогодні не встигаємо за ним, великим поетом, прозаїком і драматургом, вагомим істориком літератури та літературним критиком і фоль ... Читати далі »

Переглядів: 538 | Додав: vpl57 | Дата: 15.09.2016 | Коментарі (0)

Сімейне виховання, безперечно, виступає пріоритетною формою опіки в Україні.

У той же час збільшується кількість дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Такі діти потрапляють до державних закладів: будинків дитини, дитячих будинків, шкіл-інтернатів.

Наш навчальний заклад не є виключенням і в нас теж навчаються такі діти. Це діти, які  потребують особливої уваги та піклування. Саме з цією метою 8 вересня 2016 року нашим заступником з виховної роботи Дашковською Наталією Миколаївною  були запрошені спеціалісти служби у справах дітей Василівської районної державної адміністрації: Штельман Анна Степанівна та Трет’як Тетяна Анатоліївна. В тісному колі  спеціалісти дуже люб’язно поспілкувалися з дітьми, детально роз’яснили їм  їх права та  обов’язки, які гарантовані державою.

Учням було цікаво спілкувати ... Читати далі »

Переглядів: 388 | Додав: vpl57 | Дата: 09.09.2016 | Коментарі (0)

   Традиційно в нашому ліцеї кожного понеділка на першому уроці проводяться виховні години. В цьому навчальному році    перша виховна пройшла 05 вересня 2016 року. Ціле літо учні не бачились один з одним та  вчителями, майстрами        виробничого навчання, тож дуже скучили за ліцейним життям. Саме тому, вони жваво обговорювали хвилюючі теми та  організаційні моменти. Найбільш активно та зацікавлено приймали участь в створенні старостату групи першокурсники:  59 група (Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва; слюсар-ремонтник з сільськогосподарських машин  та устаткування; водій автотранспортних засобів), 60 група (Кухар), 19 група (Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва; слюсар-ремонтник з сільськогосподарських машин та устаткування; водій автотра ... Читати далі »

Переглядів: 449 | Додав: vpl57 | Дата: 06.09.2016 | Коментарі (0)

 По всій країні лунають переливи першого дзвінка, сповіщаючи країну про початок  нового навчального року!

 Перше вересня – символ нового шляху, творчих відкритів та досягнень.

 Цей день завжди хвилюючий для першокурсників, адже з нього починається  цікавий, хоча й нелегкий ліцейний марафон.

 Весь колектив ліцею бажає всім учням навчатися з радістю та зустріти надійних  друзів. Вірте в свої сили, долайте всі перешкоди на своєму шляху та досягайте  поставленої  мети.

 У Василівському професійному ліцеї цього дня починається новий навчальний рік - свято особливе, урочисте, мудре. Для нашого навчального закладу це родинне свято, бо збираються в тісному колі не тільки учні та викладачі, а й випускники, батьки, шановні гості. Цього разу до нас завітали: голова Василівської міської ради Цибульняк Людмила М ... Читати далі »

Переглядів: 433 | Додав: vpl57 | Дата: 02.09.2016 | Коментарі (0)

Відбувся випуск наших фахівців. 18 група продавці, група має три дипломи з відзнакою. 50 група слюсарі, трактористи, водії. 51 група кухарі. 53 група продавці. бажаємо успіхів і здійснити свої мрії, завжди чекаємо вас.

Переглядів: 425 | Додав: vpl57 | Дата: 07.07.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 15 16 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031